Fasadputs i Stockholm

Fasadputs är det ytskikt som håller samman den övriga konstruktionen av husets yttre, och ger ett välvårdat och elegant intryck samtidigt som det kräver mycket lite underhåll. Med tiden kan ytskiktet dock drabbas av sprickor eller vittra sönder och då krävs det att man putsar om fasaden. På Fasadrenovering Stockholm har vi stor erfarenhet av just fasadputs och åtgärder för att få din husfasad som ny igen. Vi åtar oss renoveringsuppdrag i hela Stockholmsområdet.

Vad är fasadputs?

Fasadputs är ingen stenfasad som många kan tro, utan helt enkelt en yta bestående av 3 skikt av en slags kalk- och cementblandning – däremot kan puts vara det yttre lagret på både ett sten-, betong- eller tegelhus eller till och med ett trähus. Ju mer kalk desto mjukare lager är en grundregel. Ibland kan det även vara lämpligt att putsen fästs på ett nät. Man kan kortfattat säga att puts är till för att göra fasaden lite extra slittålig för hårt väder. Putsen består ofta av flera lager kalk- och cementblandning för att utgöra en stabil och tät grund, varpå det yttersta lagret målas i en önskad färg.

Puts kommer i olika klasser varpå dessa ger en fingervisning:

 • A – hårdaste putsen
 • E – mjukaste putsen
 • B – C – de vanligaste klassningarna på husfasader

Våra putsare är noga med att använda rätt klassning för just ditt hus eller din fastighet. Kontakta oss så får du veta mer!

Laga en putsad fasad

Att laga en putsad fasad kan vara en krävande process, men det kan också ge ditt hus en helt nytt utseende och skydda väggarna från väder och vind.
Innan Fasadrenovering Stockholm börjar laga din putsade fasad undersöker vi skadorna i fasaden noggrant. Det kan vara allt från mindre sprickor till stora hål.

För att laga din putsade fasad så knackar vi bort all lös puts runt sprickor och hål. Nästa steg är att laga fasaden med likvärdig puts som den gamla putsen då det är viktigt att hållfastheten är den samma i den nya putsen som den gamla. Vanligt fel som görs är att man använder ett starkare bruk med mer cement än omkringliggande puts och då kommer putsen att spricka runt det lagade området. Därför är det viktigt att man lagar en skada med ett likvärdigt bruk som tidigare.

När vi har lagat alla skador på fasaden så lägger vi på nytt ytskiktsmaterial som kan variera mellan olika putssorter t.ex. stänkputs, spritputs. När den nya putsen torkat, målas din fasad som kommer att se ut som ny igen.

Beställ en fasadrenovering puts i Stockholm

Om du är i behov av en fasadputsning i Stockholm gör du rätt i att kontakta oss. Vi putsar din fasad och gör den hel och ren igen – samtidigt som den blir mer tålig än förr. Med rätt teknik blir en putsad fasad i stort sett underhållsfri i 20–30 år, med undantag för någon enstaka rengöring. Säg hej då till spröda och sköra ytskikt och känn dig trygg med en stark och motståndskraftig fasad under år framöver.

Kostnadseffektiv arbetsteknik vid fasadputsning

Fasadrenovering Stockholm besitter vi stor kunskap om de bästa metoderna för att på så vis kunna erbjuda kostnadseffektiv arbetsteknik till dig som kund. Vi använder bara välbeprövade material för att göra din fasadputs så bra och fin som möjligt. Med rätt handlag och korrekt teknik blir din fasad jämn, fin och hållbar.

Skulle du utöver en fasadrenovering i form av puts, även vilja ha tilläggsisolering är det inga problem. Ofta rekommenderas detta i samma veva för att du ska kunna gynnas av sänkta energikostnader i framtiden. Vår beprövade arbetsteknik gör att vi kan erbjuda en 10-årsgaranti efter renoveringen – allt för att både du och ditt hus ska vara i goda händer.
Läs mer om våra tjänster och hur vi arbetar här.

Pigga upp huset med fasadputs

En trött och sliten fasad gör ingen gott, varken betraktaren eller de boende i huset. Det kan bädda för fuktinträngning, skador och inte minst en dålig försäljning eller uthyrning av lägenheter i fastigheten om det rör sig om ett flerfamiljshus. Låt därför inte en tråkig yta förstöra för det fina innehållet och de stora möjligheterna som resten av huset ger. Kontakta Fasadrenovering Stockholm redan idag för din fasadputsning!

Kontakta oss

En offert från oss är alltid kostnadsfri och förutsättningslös. Kontakta oss redan i dag. Så har du större chans att bestämma starttid för ditt projekt. Fyll i vårat kontaktformulär så kontaktar vi dig!

  Ditt namn (obligatorisk)

  Adress (obligatorisk)

  Telefon (obligatoriskt)

  Din epost (obligatorisk)

  Ditt meddelande

  Dina personuppgifter är trygga hos oss!
  Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter i vår verksamhet.